Rippikoulun etätehtäviä

Päivitetty 25.8.2021

Syksyn 2021 rippikoulut alkavat normaalisti ja etätehtäviä käytetään, mikäli koronatilanne sitä vaatii. Tästä tiedotetaan ryhmäkohtaisesti.

IiGospel

IiGospel -tapahtuma järjestetään perjantaina 22.1. netissä. Etkot IG-livessä klo 17.30 ja itse tapahtuma YouTubessa klo 18 alkaen. Rippikoululaiset osallistuvat tapahtumaan katsomalla striimin ja tekemällä tehtävän. Etkot ovat vapaaehtoiset :).

IiGospelin striimiin tästä

IiGospeltehtävä

Musiikkitapahtuma

Voit myös osallistua johonkin hengellisenmusiikin konserttiin netissä ja tehdä siitä konserttitehtävän.

Konserttitehtävä

Konsertteja:

Elias Niemelä Oulun Tuomiokirkossa 22.1.2021

Hengellisten toivelaulujen konsertti Perniön Pyhän Laurin kirkosta

Kesäillan konsertti Pyhäjoen kirkosta

Myös Virtuaalikirkosta löytyy paljon erilaisia konsertteja!

Jumalanpalvelus

Voit osallistua jumalanpalvelukseen netin kautta tai katsoa jumalanpalvelustallenteita YouTubesta tai Yle Areenasta ja tekemällä linkin takaa löytyvät tehtävät. Iin seurakunnan jumalanpalvelukset striimataan suorana joka sunnuntai klo 10 YouTuben kautta ja löytyvät myös tallenteena viikon ajan.

Jumalanpalvelustehtävät

Gospelmessu / perhekirkon korvaavia jumalanpalveluksia:

Riemulaulut -gospelkirkko Lahden ristinkirkossa

Maata Näkyvissä festarien jumalanpalvelus

Perhekirkko Kalajoen kirkosta

Nuortenilta

Voit korvata syyskauden nuortenillan tällä tehtävällä.

Nuortenilta tehtävä

Kauneimmat Joululaulut

Osallistu Kauneimpiin joululauluihin striimin kautta ja tee tehtävä, niin saat "joulunajan musiikkitapahtuma" -merkinnän.

Kauneimmat joululaulut tehtävä

Iin seurakunnan Kauneimmat joululaulut

Koko Suomen Kauneimmat joululaulut

Oulun seurakuntien Kauneimmat joululaulut tapahtumia

Miksi rippikouluun?

Tämän tehtäväosuuden tarkoituksena on hieman miettiä, miksi olet tullut rippikouluun sekä antaa meille ohjaajille hieman tietoa, kuka sinä olet.

Miksi rippikouluun tehtävä

Kirkkoseikkailu

Tässä tehtävässä on tarkoitus tutustua kirkkoon rakennuksena. Muistele siis omaa kotikirkkoasi, kun teet tehtäviä. Käytä tiedonhakuun apuna myös esim. näitä seurakunnan nettisivuja.

Kirkkoseikkalu tehtävä

Diakonia- ja lähetysralli

Jos olit pois 22.2. pidetystä diakonia- ja lähetysrallista, tässä korvaustehtävä.

Diakonia- ja lähetysrallin tehtävä

Ulkoläksyt

Rippikouluun kuuluu muutamia "ulkoläksyjä". Tavoitteena on ennen kaikkea näiden keskeisten tekstien sisäinen ymmärtäminen. Niiden ulkoa osaaminen ei tarkoita pakolla pänttäämistä. Ulkoa osaaminen voi olla esimerkiksi sitä, että osaa lausua uskontunnustuksen yhdessä muiden kanssa. Ulkoa opeteltavat tekstit ovat osa sitä kokonaisuutta, jolla rippikoulu varustaa nuoria elämään kristittyinä maailmassa ja liittymään seurakunnan jumalanpalveluselämään.

Iin seurakunnan rippikoulujen ulkoläksyt ovat

Isä Meidän -rukous

Uskontunnustus

Herran siunaus

10 käskyä

Pienoisevankeliumi (Joh.3:16)

Ulkoläksyjen opetteluun voi käyttää apuna vaikkapa tätä emiliapapin tekemää videota.

#ripari - keskustelua rippikoulusta

Demi.fi -sivustolta löytyy oma keskustelualue koskien rippikoulua. Nuorten kysymyksiin vastaamassa on rippikoulutyön ammattilaisia eri puolelta Suomea. Pääset tutustumaan keskusteluihin täältä.