#ripari - keskustelua rippikoulusta

Demi.fi -sivustolta löytyy oma keskustelualue koskien rippikoulua. Nuorten kysymyksiin vastaamassa on rippikoulutyön ammattilaisia eri puolelta Suomea. Pääset tutustumaan keskusteluihin täältä.

Rippikoulun etätehtäviä

Päivitetty 26.11.2020

Toistaiseksi nuortenillat ja jumalanpalvelukset järjestetään 50 hengen rajoituksin. Jos et koronatilanteesta johtuen halua osallistua livetapaamisiin, voit osallistua jumalanpalvelukseen myös striimin kautta ja tee alla oleva jumalanpalvelustehtävä. Nuortenillan korvaava tehtävä on myös tulossa! 

 

Jumalanpalvelus

Voit osallistua jumalanpalvelukseen netin kautta tai katsoa jumalanpalvelustallenteita YouTubesta tai Yle Areenasta ja tekemällä linkin takaa löytyvät tehtävät. Iin seurakunnan jumalanpalvelukset striimataan suorana joka sunnuntai klo 10 YouTuben kautta ja löytyvät myös tallenteena kahden viikon ajan. 

Jumalanpalvelustehtävät

Gospelmessu / perhekirkon korvaavia jumalanpalveluksia:

Afrikkalainen gospelmessu Kalannin kirkosta 

Maata Näkyvissä festarien jumalanpalvelus

Jouluaaton perhekirkko Kangasalan kirkosta.

 

Miksi rippikouluun?

Tämän tehtäväosuuden tarkoituksena on hieman miettiä, miksi olet tullut rippikouluun sekä antaa meille ohjaajille hieman tietoa, kuka sinä olet. 

Miksi rippikouluun tehtävä

 

Kirkkoseikkailu

Tässä tehtävässä on tarkoitus tutustua kirkkoon rakennuksena. Muistele siis omaa kotikirkkoasi, kun teet tehtäviä. Käytä tiedonhakuun apuna myös esim. näitä seurakunnan nettisivuja.

Kirkkoseikkalu tehtävä

 

Musiikkitapahtuma

Voit korvata oheisella tehtävällä joulunajan musiikkitilaisuuden tai IiGospel -tapahtuman. 

Musiikkitapahtuma tehtävä

Voit myös osallistua johonkin hengellisenmusiikin konserttiin (gospel tai klassinen) netissä tai striimattuun Kauneimmat Joululaulut -tapahtumaan ja tehdä siitä konserttitehtävän.

Konserttitehtävä

Konsertteja:

Gospel Power Ristirock 2019

Roope ja Julia livestream 15.5.2020 (voi katsoa myös myöhemmin) 

Myös Virtuaalikirkosta löytyy paljon erilaisia konsertteja! 

 

Diakonia- ja lähetysralli

Jos olit pois 22.2. pidetystä diakonia- ja lähetysrallista, tässä korvaustehtävä.

Diakonia- ja lähetysrallin tehtävä

 

Ulkoläksyt

Rippikouluun kuuluu muutamia "ulkoläksyjä". Tavoitteena on ennen kaikkea näiden keskeisten tekstien sisäinen ymmärtäminen. Niiden ulkoa osaaminen ei tarkoita pakolla pänttäämistä. Ulkoa osaaminen voi olla esimerkiksi sitä, että osaa lausua uskontunnustuksen yhdessä muiden kanssa. Ulkoa opeteltavat tekstit ovat osa sitä kokonaisuutta, jolla rippikoulu varustaa nuoria elämään kristittyinä maailmassa ja liittymään seurakunnan jumalanpalveluselämään.

Iin seurakunnan rippikoulujen ulkoläksyt ovat

Isä Meidän -rukous

Uskontunnustus

Herran siunaus

10 käskyä

Pienoisevankeliumi (Joh.3:16)

 

Ulkoläksyjen opetteluun voi käyttää apuna vaikkapa tätä emiliapapin tekemää videota.