Iin seurakunta

Iin seurakunta käsittää laajan alueen Oulun rajalta Haukiputaalta aina Pudasjärven, Simon ja Ranuan kunnan rajoille saakka. Seurakuntaa palvelee kolme pappia, kaksi diakoniatyötekijää, kaksi kanttoria, perhetyöntekijä, kaksi nuorisotyönohjaaja, kaksi lastenohjaajaa ja heidän lisäkseen neljä toimistotyöntekijää ja neljä suntiota.

Mihin seurakuntaan kuulun?

Seurakuntasi määräytyy vakituisen ja virallisen osoitteesi perusteella ja kuulut siihen seurakuntaan, jonka alueella asut. Voit tarkastaa mihin seurakuntaan todennäköisesti kuulut klikkaamalla tätä tekstiä.

Tilastotietoja

• Iin seurakunnan läsnäolevajäsenmäärä vuonna 2018 oli 8293 henkilöä. Eli Iin seurakuntaan kuuluu (Iin kunnan väkiluku ei vielä tiedossa 30.1.2019) ? % Iiläisistä (31.12.2018)
  • Kastettuja 96
  • Kirkollisia vihkimisiä 12
  • Kuolleet 92
  • Hautaan siunaamisia 106
  • Kirkkoon liittyneet 26
  • Kirkosta eronneet 81
  • Kirkollisveroprosentti 1,5 %

Henkilötietojen käsittely

Iin seurakunta tallentaa henkilöistä tarpeellisia tietoja seurakunnan henkilörekistereihin. Henkilörekisterien tietoja käytetään henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien täyttämiseksi. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia, eikä niitä voida luovuttaa ulkopuolisille, ellei siihen ole laissa määriteltyjä perusteita.

Lisätietoja henkilörekistereistä, henkilötietojen käsittelystä sekä henkilörekistereitä koskevat tietosuojaselosteet ovat saatavilla Iin seurakunnassa.

Täältä löydät kirkon tilastot, jossa on  kaikkien seurakuntien jäsentilastot, taloustilastot, toimintatilastot yms.
Iin seurakuntatalo

Lähetystyö

Kirkkoherran tehtävänä on johtaa kirkkolain 4 luvun mukaista seurakunnan toimintaa. Kirkkoherra on seurakunnan jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja muussa hengellisessä työssä sekä kirkkoherranvirastossa toimivien viranhaltijoiden ja työntekijöiden ylin esimies. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana kirkkoherra valvoo kirkkoneuvoston päätösten noudattamista ja laillisuutta seurakunnan hallinnossa ja taloudenhoidossa.

Iin seurakunta
91100 Ii