Oijärven kyläkirkko ja seurakuntasali

Lisätietoja ja varaukset p. 040 157 6660 tai p. 040 848 0078

Oijärven kyläkirkko ja seurakuntasali

Kyläkirkko

Kyläkirkossa on kirkkosali jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia varten ja seurakuntasali tarjoiluja varten. Oijärven kyläkirkkolle on Iin keskustasta matkaa noin 50 km ja Kuivaniemen keskustasta 40 km. Tiloja vuokrataan perhejuhlakäyttöön. Hinnasto löytyy täältä

Historiaa

Oijärven seurakuntatalo on vihitty käyttöön su 18.9.1973. Vihkimisen toimitti tuomiorovasti Olavi Airas ja se vihittiin monikäyttökirkoksi. Juhlajumalanpalveluksessa saarnasi Kirkkohallituksen edustajana kirkkoneuvos Ahti Auranen. Liturgina toimi Niilo Rauhala ja kanttorina Raimo Heikkilä ja kuivaniemen kirkkokuoro. Lääninrovasti Erkki Jokela oli Iin rovastikunnan edustajana ja rovasti Onni Majava lausui päätössanat.

Kuivaniemen maatalousnaiset ovat kutoneet vihkiryijyn sekä hankkineet sankarilaatan. Sankarilaattaan on kaiverrettu 32:n sodissa kaatuneiden oijärveläisten nimet.

Kirkkosali

Oijärven kyläkirkon lukupulpetin ja kastepöydän sinisävyinen koristepinta, kristilliset kuvat ja kultakoristelut ovat kuivaniemeläisen erikoismaalari Hanne Linnatien suunnittelemat ja maalaamat.

Kellotapuli

Monitoimikirkon merimerkin muotoisen kellotapulin on suunnitellut arkkitehti Matti Leiber ja rakentanut Mauri Kauppi.

Lamminperäntie 710, 95160 Oijärvi

23. Sunnuntai helluntaista, pyhäpäivän aihe: Antakaa toisillenne anteeksi