Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuu 2021 puerutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Eläkeiän köyhyyden merkittäviä tekijöitä voivat olla työelämän ulkopuolelle jääminen, kotiäitiys, työkyvyttömyys, pitkäaikaistyöttömyys, pienipalkkaisuus, sairaudet – tai näiden kaikkien yhdistelmä. Listalle kuuluvat myös kallis asuminen, peritty huono-osaisuus, mielenterveyden ongelmat sekä monet yllättävät tekijät.

Suomessa vanhusten köyhyys näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. Myös puuttumiskeinot ilmiöön ovat monimuotoisia. 40 prosenttia eläkeläisistämme saa eläkettä alle 1 250 euroa kuukaudessa. Karua on, että suurin yksittäinen seurakuntien ruoka-avun asiakasryhmä on vähävaraiset vanhukset.

Mihin keräystulot menevät?

20 % jää keräävälle seurakunnalle ahdingossa olevien ikäihmisten tukemiseen tai diakonia-avustuksiin.

20 % jakautuu koko Suomeen:

Puolet Kirkon diakoniarahastolle heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten taloudelliseen auttamiseen yhdessä paikallisseurakuntien kanssa. Toinen puoli Seurakuntaopiston kokoamalle kansanopistoverkostolle, joka toteuttaa maksuttomia digitaalisten taitojen kurssituksia ikäihmisille eri puolilla Suomea vuodesta 2022 alkaen.

60 % keräystuotosta käytetään arvokkaan vanhuuden tukeviin toimintoihin Ugandassa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

(lähde: http://www.yhteisvastuu.fi)

YHTEISVASTUUKERÄYS IIN SEURAKUNNASSA

Voit seurata Iin seurakunnan yhteisvastuukeräyksen toteutumista sosiaalisen median kanavissa

Facebooksivulla: Iin seurakunta diakonia

Instagramissa tili: iinseurakunta_diakonia

Tapahtumista ja kuulumisista ilmoitetaan myös nettisivujen kautta ja kirkollisissa ilmoituksissa.

Lahjoitus onnistuu tältä sivulta löytyvien MobilePay numeron tai tilisiirtolomakkeen kautta

Iin seurakunnan MobilePay numero on 52305

diakonissa
Iin seurakunta

Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijään mm. seuraavien asioiden kohdatessa:
- yksinäisyydessä
- taloudellisissa vaikeuksissa
- vaikeassa elämäntilanteessa
- ihmissuhdeongelmissa
- hengellisissä kysymyksissä
- terveys- / sairauskysymyksissä

Ota rohkeasti yhteyttä elämän iloissa ja suruissa! Diakoniatyöntekijät ovat paikalla Iin seurakuntatalolla tai Kuivaniemen palvelupisteessä sopimuksen mukaan.

Kuivaniemen kappeliseurakunta

Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijään mm. seuraavien asioiden kohdatessa:
- yksinäisyydessä
- taloudellisissa vaikeuksissa