Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuu 2021 puerutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä autetaan taloudellisen ahdingon korjaamisessa ja elämänlaadun kohentamisessa. Keräävän seurakunnan toivotaan käyttävän oman tuotto-osuutensa paikallisten tarpeiden mukaisesti ikäihmisten ahdingon helpottamiseen. Kirkkohallituksen täysistunto kannustaa seurakuntia laaja-alaiseen yhteistyöhön:

Seurakuntien näkökulmasta teemaan voi löytyä useampia paikalliseen yhteistyöhön kannustavia teemoja. Yhteisvastuukeräys voi luoda seurakunnille mahdollisuuden yhteiseen työhön eri paikkakuntien ihmisten hyväksi. Keräys tukee seurakuntien verkostoitumista kuntien, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.

Vuoden 2021 keräys alkaa 7.2.2021. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti ja vuoden 2021 keräyksen esimiehenä Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.

Mihin keräystulot menevät?

20 % jää keräävälle seurakunnalle ahdingossa olevien ikäihmisten tukemiseen tai diakonia-avustuksiin.

20 % jakautuu koko Suomeen:

Puolet Kirkon diakoniarahastolle heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten taloudelliseen auttamiseen yhdessä paikallisseurakuntien kanssa. Toinen puoli Seurakuntaopiston kokoamalle kansanopistoverkostolle, joka toteuttaa maksuttomia digitaalisten taitojen kurssituksia ikäihmisille eri puolilla Suomea vuodesta 2022 alkaen.

60 % keräystuotosta käytetään arvokkaan vanhuuden tukeviin toimintoihin Ugandassa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

(lähde: http://www.yhteisvastuu.fi)

Iin seurakunnan MobilePay numero on 52305

diakonissa
Iin seurakunta

Iin seurakunnan työntekijät tahtovat kulkea rinnalla, auttaa ja tukea kun sinulla on vaikeaa.

Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijään mm. seuraavien asioiden kohdatessa:
- yksinäisyydessä
- taloudellisissa vaikeuksissa
- vaikeassa elämäntilanteessa
- ihmissuhdeongelmissa
- hengellisissä kysymyksissä
- terveys- / sairauskysymyksissä

Ota rohkeasti yhteyttä elämän iloissa ja suruissa! Diakoniatyöntekijät ovat paikalla Iin seurakuntatalolla tai Kuivaniemen palvelupisteessä sopimuksen mukaan.

Kuivaniemen kappeliseurakunta

Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijään mm. seuraavien asioiden kohdatessa:
- yksinäisyydessä
- taloudellisissa vaikeuksissa