Apua ja tukea

TALOUDELLINEN TUKI

ajanvaraus puh. 045 787 25139

maanantaisin klo 10-12 ja 13-15

Iin seurakunnan työntekijät tahtovat kulkea rinnalla, auttaa ja tukea kun sinulla on vaikeaa.

Voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijään mm. seuraavien asioiden kohdatessa:
- yksinäisyydessä
- vaikeassa elämäntilanteessa
- ihmissuhdeongelmissa
- hengellisissä kysymyksissä
- terveys- / sairauskysymyksissä

Ota rohkeasti yhteyttä elämän iloissa ja suruissa! Diakoniatyöntekijät ovat paikalla Iin seurakuntatalolla tai Kuivaniemen palvelupisteessä sopimuksen mukaan.

diakonissa Sanna Karppinen p. 040 7376 955 (Ii ja Jakkukylä)

diakoni Piritta Aatsinki p. 040 7182 297 (Kuivaniemi, Oijärvi ja Olhava).

perhetyöntekijä Irmeli Hietapelto p. 0400 541 319

EU RUOKA-APU

Eu ruokakasseja jaetaan Kuivaniemellä. Jos tarvitset kassia, voit olla yhteydessä diakoniatyöntekijään. p. 0407182297

Kotikäynnit

Tällä hetkellä emme tee kotikäyntejä koronavirustilanteen ja sen tuomien ohjeistusten vuoksi.

Vierailut kodeissa kuuluvat seurakunnan elämään. Kotikäynnille voit pyytää pappia, diakoniatyöntekijää tai perhetyöntekijää. Kotikäynneillä halutaan kohdata ihmisiä, jotka eivät itse pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin. Voit aina pyytää seurakunnan työntekijää vierailemaan kotona, laitoksessa tai sairaalassa, joko juhlistamaan merkkipäivää tai muuten vain keskustelemaan elämän menosta. Toivomme kuitenkin, että pyynnöt tulevat tarpeeksi ajoissa.

Vuodeosasto ja terveyskeskussairaala

Tällä hetkellä emme tee laitosvierailuja koronavirustilanteen ja sen tuomien ohjeistusten vuoksi.

Seurakunnan työntekijät ovat säännöllisesti paikalla myös vuodeosastolla ja terveyskeskussairaalassa Iissä ja Kuivaniemellä.

Yhteisvastuun sydänlogo Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Tutustu Iissä tapahtuviin YV-tapahtumiin klikkaamalla kuvaa.

Norjanangervon pitkä ja valkoinen kukkavana
Kuva Irina Häyrynen

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa

Oma tai läheisen ihmisen vakava tai parantumaton sairaus pysäyttää. Mitä nyt on edessä? Kuinka tästä selvitään?

Kirkon työntekijät sairaiden rinnalla

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta

Seurakunnat auttavat kuntia onnettomuuksien jälkipuinnin ja kriisiterapian järjestämisessä.

Hengellistä apua onnettomuuksien uhreille