Iin seurakunnassa on neljä vuokrattavaa seurakuntasalia keittiöineen Iissä, Kuivaniemellä, Väli-Olhavassa ja Oijärvellä sekä kaksi muuta vuokrattavaa tilaa Karhun leirikeskus sekä Pukkisaaren maja. Juhlatilat vuokrataan vain yhdeksi päiväksi kerrallaan, jotta ne ovat muidenkin seurakuntalaisten käytettävissä heidän juhliin muistotilaisuuksiin, kaste- ja hääjuhliin yms. Erillistä valmistelupäivää varten tilat annetaan käyttöön, jos edelliselle päivälle ei ole tullut muita varauksia.

Tilojen toimintaohjeita

Tilojen vuokraamisesta tehdään erillinen kirjallinen sopimus. Tilaisuuden järjestäjällä on käytettävänä tiloissa olevat kalusteet, pöytäliinat, astiat, maljakot, kynttilänjalat ja siivousvälineet sekä leirikeskuksissa polttopuut. Käytetyt pöytäliinat pesetetään seurakunnan toimesta ja niistä laskutetaan käyttäjää pesulan hinnaston mukaisesti.

Iin seurakunta edellyttää tilaisuuden vastuuhenkilöltä seuraavaa:

Terveydensuojelulain ja elintarvikelain noudattamista. Noudattamaan kiinteistökohtaisia omavalvontasuunnitelmia ja suunnitelmista vastuussa olevan viranhaltijan, suntion ohjeistusta tilojen käytöstä ja siivouksesta. Lemmikkieläimien vieminen seurakunnan tiloihin on kielletty.

Tilaisuuden vastuuhenkilön tai pitopalvelun tehtäviin kuuluvat kaikki tilaisuuden järjestelyt mm:

 • Ottaa tai tuo tilaisuudessa tarvittavat tuotteet ja ruoat vastaan (seurakunta ei vastaa kylmiöihin jätetyistä tuotteista).
 • Valmistelee tilat juhlaa tai tilaisuutta varten.
 • Mikäli pöytäjärjestystä muutetaan palauttaa vastuuhenkilö tilaisuuden päätyttyä tilat samaan järjestykseen ns. peruskalustukseen. 
 • Taide-esineitä ei saa siirtää. Flyygelin tai pianon liikuttelu on kielletty, koska ne on viritettävä uudelleen liikuttelun jälkeen ja siitä laskutetaan tilojen varaajaa.
 • Avaa seurakuntasalin ulko-ovet vieraille ja lukitsee ne tilaisuuden päätyttyä.
 • Hoitaa juhlien liputuksen.
 • Suntio ei ole käytettävissä muistotilaisuuksissa tai muissa yksityisissä juhlissa tai tilaisuuksissa.
 • Seurakunnan astioita ei saa kuljettaa pois tiloista. Muoviset kaupan laatikot on kuljetettava pois sekä tilaisuudesta jääneet ruoat on kuljetettava omissa astioissa pois.
 • Vastuuhenkilö huolehtii, että tilaisuudessa käytetyt likaiset pöytäliinat laitetaan niille varattuihin harmaisiin kangassäkkeihin pesulaan vietäväksi.
 • Tilaaja on korvausvelvollinen seurakunnan omaisuudelle käytön aikana mahdollisesti tapahtuneesta vahingosta. Vahingosta on ilmoitettava välittömästi.
 • Kaikkien käytettyjen tilojen siivous ja roska-astioiden tyhjennys tilaisuuden jälkeen. Siivousohjeet löytyvät tilojen seiniltä. Myös WC:n siivous kuuluu vastuuhenkilölle/pitopalvelulle. Tekemättömät siivoustyöt 40,00 €/h laskutetaan varaajalta.
 • Pukkisaaren majalle on itse tuotava juomavesi.
 • Karhun ja Pukkisaaren saunan vesipadat on tyhjennettävä.

Seurakuntatalojen ja muiden vuokrattavien tilojen vuokrat ja maksut

 

Seurakuntatalojen tilavuokrien maksut/tilaisuus (sis. alv) Kirkkoneuvosto 11.11.2014 100 §, kirkkovaltuusto 2.12.2014 36 §

Osallistujia

Kirkon jäsenille

Kirkkoon kuulumattomille

alle 50 hlöä

50,00 €

100,00 €

50–100 hlöä

80,00 €

160,00 €

101–150 hlöä

90,00 €

180,00 €

yli 150 hlöä

120,00 €

240,00 €

 

Muut tilavuokrat ja maksut (sis. alv)

vuorokausi klo 12.00 -12.00

Karhun nuotiokatos/päivä

Karhun leirikeskus

120,00 €

50,00 €

Pukkisaaren maja

60,00 €

-

Vastuuvakuutus

20,00 €/varaus

pitopalveluyrittäjillä on oma vastuuvakuutus

Pöytäliinojen pesu

laskutetaan pesulan hinnaston mukaisesti

Oulun keskuspesula

 

Seurakunnan tilat luovutetaan yleishyödyllisille paikallisille yhteisöille 30,00 € käyttömaksua vastaan.