Kruununsaaren hautausmaa

Iin hautausmaa

Kruununsaari, 91100 Ii

Kruununsaaren hautausmaa

Kruununsaaren hautausmaa sijaitsee Iijoella Puodinkosken ja Helsingin kosken välisessä saaressa.

Hautausmaa on ollut käytössä vuodesta 1810 alkaen. Kirkkovaltuuston päätöksellä vuonna 1932 hautausmaa kartoitettiin ja kortistoitiin, jolloin seurakunta ryhtyi pitämään kirjaa hautauksista. Vuonna 1957 rakennettiin valtatie 4 sillat jolloin kulku hautausmaalle helpottui. Hautoja hautausmaalla on noin 3000, joihin on haudattu n 5070 vainajaa.

Hautapaikat

Hautapaikkojen näytöt ja haudankaivuu suntio Anna Liisa Berg p. 040 631 4714

Hautapaikka käsittää yhden arkkuhautapaikan ja sen päällä on kahdeksan uurnahautapaikkaa.

Kruununsaaressa pääkäytävän varrella sijaitsee muistomerkki sotiemme veteraanien muistolle.

Muistomerkki sotiemme veteraanien muistolle

Sekä muistomerkki muualle haudattujen läheisten muistamista varten.

Läheisen muistolle

Muistomerkki Sanna Koiviston veistos

"Lapselle jota emme koskaan saaneet"

"Lapselle jonka saimme pitää vain vähän aikaa"