Iin seurakunta

Iin seurakunta käsittää laajan alueen Oulun rajalta Haukiputaalta aina Pudasjärven, Simon ja Ranuan kunnan rajoille saakka. Seurakuntaa palvelee kolme pappia, kaksi diakoniatyötekijää, kaksi kanttoria, perhetyöntekijä, kaksi nuorisotyönohjaaja, kaksi lastenohjaajaa ja heidän lisäkseen neljä toimistotyöntekijää ja neljä suntiota.

Mihin seurakuntaan kuulun?

Seurakuntasi määräytyy vakituisen ja virallisen osoitteesi perusteella ja kuulut siihen seurakuntaan, jonka alueella asut.

Tilastotietoja

• Iin seurakunnan läsnäolevajäsenmäärä vuonna 2017 oli 8031 henkilöä. Eli Iin seurakuntaan kuuluu 84.1 % Iiläisistä (31.12.2017)
  • Kastettuja 86
  • Kirkollisia vihkimisiä 12
  • Kuolleet 80
  • Kirkkoon liittyneet 15
  • Kirkosta eronneet 68
  • Kirkollisveroprosentti 1,5 %
Iin seurakuntatalo

Tavoitteemme

Iin seurakunnan työn tavoite on, että Vapahtajan opettama lähimmäisen rakkaus toteutuisi seurakuntalaisten elämässä ja - että seurakunta saisi elää lähellä seurakuntalaisia heidän iloissaan ja suruissaan puhutellen, rohkaisten ja lohduttaen Jumalan sanalla ja sakramenteilla.

Lähetystyö

Kirkkoherran tehtävänä on johtaa kirkkolain 4 luvun mukaista seurakunnan toimintaa. Kirkkoherra on seurakunnan jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja muussa hengellisessä työssä sekä kirkkoherranvirastossa toimivien viranhaltijoiden ja työntekijöiden ylin esimies. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana kirkkoherra valvoo kirkkoneuvoston päätösten noudattamista ja laillisuutta seurakunnan hallinnossa ja taloudenhoidossa.

Iin seurakunta
91100 Ii