Seurakuntaretki Lohtajan kirkkomusiikkijuhlille 3.-4.8. 2018

Tervetuloa mukaan kirkkokuoron järjestämälle kulttuuriretkelle Kokkolaan ja Lohtajalle. Lähdemme retkelle perjantaina 3.8. klo 10.00. Matkalla lounastamme vanhassa Raahessa Langin kauppahuoneella, jossa myös talon esittely. Tutustumme myös Raahen/Pyhäjoen kirkkoon. Kokkolassa majoitus Hotel Kokkolassa. Perjantai-iltana yhteinen illallinen klo 18. Lauantaina opastettu kiertoajelu + kävely Kokkolassa ja vanhassa kaupungissa Neristanissa. Lounas ravintola Mustakarissa meren rannalla, jonka jälkeen lähtö VEXILLA REGIS -konserttiin Lohtajan kirkkoon klo 16. Konsertissa esiintyy Mari Palo (sopraano), Hannu Niemelä (baritoni),   Aki Alamikkotervo (tenori), Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro, Lohtajan srk:n lapsikuoro, Lasse Erkkilä (urut) ja Vaasan kaupunginorkesteri, johtajanaan Juhani Lamminmäki. Ohjelmassa Mozart ja Erkkilä. Konsertin jälkeen ruokailemme yhdessä paluumatkalla Iihin. Matkan hintaan 150 € sisältyy täysihoito: majoitus, bussimatkat, konserttilippu, opastukset, ruokailut (2 lounasta ja 2 illallista, aamiainen) sekä hyvä matkaseura. Matkanjohtajana kanttori Eija Savolainen p. 040 737 6966. Lisätietoja voi kysyä Eijalta ja oheisesta linkistä voi ilmoittautua matkalle.

Ilmoittaudu mukaan tästä

Kutsu kuorolaulajaksi

Seurakunnan kuorotoiminta on yksi merkittävimmistä vapaaehtoistyön muodoista. Koko seurakunnan alueella toimii viisi vakituista kuoroa. Iissä toimii kirkkokuoro, naiskuoro ja lapsikuoro. Kuivaniemellä toimivat naiskuoro ja Hyryn nuoret laulajat.

Haluaisitko palvella laulamisella muita?

Uudet laulajat ovat tervetulleita mukaan!

Miksi kuoroon kannattaa tulla?

Kuorolaulu on tutkitusti monella tavalla elämänlaatua parantavaa. Kuorolaulua harrastaneilta iiläisiltä kysyttiin, mikä kuoroharrastuksessa on parasta. Naiskuorolaisten Jaana Pulkkisen ja Heidi Sääskilahden mielestä se on yhteisöllisyys. ”Pidän kuoroharrastuksesta, koska pitkän tauon jälkeen on taas päässyt laulamaan ilman liian kovaa tasovaatimusta ja samalla on ollut mahdollisuus päästä tutustumaan uusiin eri-ikäisiin ihmisiin. Se on kiva asia paikkakunnalle muualta muuttaneena”, kehuu Sääskilahti. Kirkkokuorolaisetkin iloitsevat samasta asiasta: hyvä porukkahenki, yhdessä laulamisen ja juttelemisen ilo nousivat vastauksista esille. Kirkkokuorolainen Sirkka Nevalainen iloitsee, että ”on ihana toteuttaa omaa laulamisen unelmaa”. 14 vuotta kirkkokuorossa laulanut kuoron sihteerinä toimivaa Sisko Kurttilaa innostaa ”halu palvella seurakuntaa niillä vähäisillä kyvyillä, jotka on Luojalta lahjaksi saanut”. ”Kannattaa kokeilla!”, rohkaisee eräs kuorolainen.

Kiinnostuitko? Tervetuloa vaikka seuraamaan harjoituksia!
Lisätietoja kanttoreilta.