Mikä on rippikoulu?

Rippikoulu on osa kirkon jatkuvaa ja ihmisen koko eliniän kestävä kasteopetusta. Rippikoulussa pohditaan yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä tutustutaan siihen uskoon, johon nuori on kasteessa liitetty.

Milloin rippikouluun?

Rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta, mutta ilmoittautuminen tapahtuu jo edellisen vuoden syksynä. Jokaiselle seurakunnan kirjoilla olevalle rippikouluikäiselle lähetetään kirje, jossa kerrotaan rippikoulun käymisestä sekä eri rippikoulu vaihtoehdoista.

Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Rippikoulusunnuntai

Rippikoululaiset saavat tietää oman ryhmänsä rippikoulusunnuntaina jumalanpalveluksen yhteydessä. Jokaisen rippikoulunsa aloittavan on oltava paikalla, myös niiden jotka käyvät rippikoulunsa muualla kuin Iin seurakunnan järjestämässä rippikoulussa.

• Iin kirkossa su 25.9.2016 klo 10.00
  • Kuivaniemen kirkossa su 25.9.2016 klo 12.00

Aloitamme jumalanpalveluksella, jonka jälkeen kaikille ryhmäjaot.

Rippikouluinfo

Jokaiselle rippikouluryhmälle ja heidän vanhemmilleen järjestetään lokakuun aikana oma infoilta, jossa kerrotaan rippikoulun käymisestä, seurakuntayhteys -jaksosta, poissaolojen korvaamisesta ym. rippikouluun liittyvistä asioista. Tilaisuudessa jaetaan myös seurakuntayhteys -jakson merkintäkortit ja pidetään yhteinen jumalanpalvelusopetus.

Kysy lisää!

nuorisotyönohjaajilta
Katri Sillanpää p. 0400 882 315 tai katri.sillanpää@evl.fi
Outi Kuru p. 040 5157 662 tai outi.kuru@evl.fi