Uutisia

Klikkaa uutisen otsikkoa niin saat koko jutun näkyviin.

Uutislistaukseen

Reformaatio 2017_THUMB.jpg

Reformaatio 500 vuotta

7.10.2016 09.34

Mikä ihmeen reformaatio?

Martti Luther julkaisi 95 teesiään 31.10.1517 huomaamiaan anekaupan väärinkäytöksiä vastaan. Hän vetosi kirkon opetukseen ja korosti, ettei pelastus ole kauppatavaraa. Ihminen pelastuu armosta Kristuksen vuoksi ilman omia ansioita. Vuonna 2017 siitä tulee kuluneeksi 500 vuotta.

Reformaation merkkivuotena muistetaan Lutherin käynnistämää reformaatiota ja kirkkojen historiaa sekä reformaation merkitystä Suomessa ja maailmalla.

Merkkivuotta vietetään nimen Armoa 2017! alla. Nimi viittaa armoon käsitteenä, mutta myös pyyntönä ja kehotuksena. Merkkivuosi ohjaa pohtimaan, mitä omassa seurakunnassa nyt olisi uudistettava – eikä vain seurakunnassa. Merkkivuosi on mainio mahdollisuus lähteä yhdessä muiden paikallisten toimijoiden kanssa kyselemään, mitä on hyvä elämä tänään ja tulevaisuudessa. Mistä löydämme armon?

Merkkivuosi on ekumeeninen. Se valmistellaan ja vietetään yhdessä muiden kristillisten kirkkojen kanssa. Merkkivuosi on globaali. Sitä vietetään maailmanlaajuisesti. Merkkivuosi on merkityksellinen koko yhteiskunnalle. Suomessa merkkivuoteen liittyy maan itsenäisyyden satavuotisjuhlinta.

http://www.reformaatio2017.fi/

 

Lähteet : http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?Open&cid=Content29545B sekä http://www.kirkonkello.fi/autuutta-ostamassa/