Perhetyön viikottain vaihtuva kirje

KESÄN TUULIA

Koululaisten kesäloma on alkanut. On kesän tuntua luonnossa, vihreää, keltaisina pieninä aurinkoina kukkivia voikukkia ja auringon lämpöä. Kesän alkuun seurakunnassa kuuluu Suvivirsi, ( virsi 571). Muistatko omasta lapsuudestasi suvivirren laulamisen? Mitä tunnelmia ja muistoja suvivirren laulamiseen liittyi? Kertoisitko näistä omille lapsillesi? Laulakaa yhdessä lasten kanssa kotona suvivirsi! Jos se ei ole lapsille tuttu, opetelkaa yhdessä! Tai laula suvivirsi pienemmille lapsille ja itsellesi iloksi, kesän alkamisen ilon vuoksi! Olisiko tässä yksi kesäperinne, jota haluaisit teidän perheessänne pitää yllä ja opettaa lapsille?

Suvivirsi kertoo kesän alkamisesta, kiitollisuudesta kesän tulon vuoksi. Kesän tulo ja kesäinen luonto muistuttavat meitä Jumalan hyvyydestä! Kesä ja luonnon kauneus, kaikki ihanat, mukavat kesäasiat ovat Jumalan lahjaa meille. Kiitollinen elämänasenne on voimavara elämässä meille aikuisille ja myös lapsille.

Viime sunnuntaina 31.5. vietettiin myös kummipäivää. Onko sinulla kummilapsia? Millaiset yhteydet lapsillasi on heidän kummeihinsa? Tilanteita ja kummien mahdollisuuksia yhteydenpitoon on monenlaisia. On hieno asia, jos kummi pystyy pitämään yhteyttä lapseen ja on lapsen arjessa mukana. Joskus tarvitaan keksiliäisyyttä ja mielikuvistusta, miten voisin olla kummilapseni elämässä mukana! Kummin kaa- sivustolta löytyy ideoita kummin ja kummilapsen yhteydenpitoon.

Voisiko tämän kesän tuulia olla myös se, että olemme yhteydessä kummilapsiimme ja lastemme kummeihin!  Kummin tärkeänä tehtävänä on olla vanhempien tukena lapsen kristillisessä kasvatuksessa. Arvokas osa tässä tukena olemisessa on rukous. Rukous kummilapsen puolesta kantaa lasta, rukous vaikuttaa. Taivaan Isä on luvannut kuulla rukouksemme.

" Kiittäkää Herraa! Hän on hyvä! Iäti kestää Hänen armonsa." Psalmi 136:1

Taivaan Isän siunaamia kesän päiviä!

Iltarukous

Perhekerhot ja vauva- ja taaperoryhmä on toistaiseksi keskeytetty, ilmoitamme myöhemmin, milloin kerhotoiminta jatkuu.

Tänä vuonna kolme vuotta täyttävien synttäriperhekirkko ja kastettujen kirkkopyhä on tältä keväältä peruttu, järjestämme synttäriperhekirkon ja kastettujen kirkkopyhän myöhemmin, ajankohdasta ilmoitetaan.