Uutisia

Klikkaa uutisen otsikkoa niin saat koko jutun näkyviin.

Kirkolliskokousvaalien Oulun hiippakunnan tulokset 2020

13.2.2020 07.37

kuva kirkolliskokouksesta syksyllä 2018

Kirkolliskokoukseen ja hiippakuntavaltuustoon on valittu 64 maallikkoedustajaa, joista yksi on Iistä sekä 32 pappisedustajaa.

Kirkolliskokous

on kirkon ylin päättävä elin. Kirkolliskokous käsittelee asioita, jotka koskevat kirkon oppia ja työtä sekä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta. Se myös vastaa kirkon suhteista valtioon, muihin kirkkoihin ja järjestöihin. Kirkolliskokouksen tehtävistä säädetään kirkkolaissa (KL 20:7).

Hiippakuntavaltuusto

tukee ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja sen seurakunnissa. Se esim. käsittelee sen jäsenten, tuomiokapitulin, kirkkoneuvostojen, yhteisten kirkkoneuvostojen ja seurakuntaneuvostojen sille tekemät aloitteet. Niden pohjalta valtuusto voi tehdä aloitteita kirkolliskokoukselle.

Kirkolliskokoukseen on valittu seuraavat henkilöt kaudelle 1.5.2020 - 30.4.2024:

Valitut maallikkoedustajat aakkosjärjestyksessä:

Heikkinen Arja
Kaisanlahti Janne
Kippo Hannu
Nivala Juha
Okkonen Tuula
Parpala Marianna
Savela Antti (Iistä)
Taskila Matti

Valitut pappisedustajat aakkosjärjestyksessä:

Hautala Jukka
Niemelä Pauli
Palmu Pasi
Pesonen Niilo
Pitkänen Katariina

Tulokset ovat alustavia ja vahvistamattomia. Vaalilautakunnat vahvistavat vaalien tulokset 17.2.2020.

Kirkolliskokoukseen valitaan kaikkiaan 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa.

Lisätietoja : https://evl.fi/kirkolliskokousvaalit