Nettipäiväkerho

Tervetuloa nettipäiväkerhoon ja nettiperhekerhoon. Tälle sivustolle kerätään materiaalia, jota voitte käyttää kotien kristillisen kasvatuksen tukena. Viikottain vaihtuva Raamatun kertomus löytyy tämän tekstin oikealta puolelta (älypuhelimella tekstin alapuolelta). Tämän viikon Raamatun kertomus kertoo kahdesta talon rakentajasta. Oletko rakentanut joskus majan tai muun leikkitalon? On tärkeää löytää ensin hyvä ja tukeva paikka majalle. Jeesuksen kertomassa vertauksessa, kertomuksessa, ensimmäinen talon rakentaja rakensi talonsa vahvalle, kestävälle kalliolle. Kun tuli sade ja myrsky, talo pysyi tukevasti paikallaan vahvan kallion päällä. Tässä Jeesuksen vertauksessa talo on niin kuin meidän elämämme. Kallio on Jeesuksen sanat Raamatussa. Saamme luottaa Jeesukseen ja Jeesuksen sanoihin ja opetukseen Taivaan Isästä. Saamme olla Jeesuksen ystäviä ja kuunnella Jeesuksen puhetta meille ja olemme turvassa niinkuin talo kalliolla.

Lasten kevätkirkkohetki löytyy tästä.

RUKOUS

Taivaan Isä,

Kiitos Sinun huolenpidostasi.

Jeesus, auta minua kuuntelemaan Sinun sanojasi Raamatussa.

Auta minua muistamaan, että Sinä Jeesus olet vahva turva minullekin.

Siunaa meidän perhettä ja kaikkia meille tärkeitä ihmisiä.

Pienet, suuret ihmiset Taivaan Isä suojelet. Siunaa meitä kaikkia leikeissä ja levossa. Aamen.

KERHOASKARTELU

Askarrellaan talo!

KERHOVIIKON LEIKKI

Tämän viikon leikki on " kallio, hiekka ja nurmikko". Piirtäkää tai merkitkää muuten ulos kolme viivaa pienen juoksumatkan päähän toisistaan. Sopikaa yhdessä, mikä viivoista on kallio, mikä hiekka ja mikä nurmikko. Yksi leikkijöistä on leikin johtaja. Hän huutaa jonkun näistä paikoista: kallio, hiekka tai nurmikko. Muiden leikkijöiden pitää juosta sille viivalle, mikä paikka huudettiin. Leikin johtaja huutaa nopettaen eri järjestyksessa paikan nimiä: kallio, hiekka tai nurmikko. Leikkijöiden pitää yrittää nopeasti juosta oikealle viivalle. Voitte sopia, jääkö leikistä pois se, joka lähteekin juoksemaan väärälle viivalle. Vaihtakaa välillä leikin johtajaa. Mukavia leikkihetkiä!

LASTEN PIIRRUSTUSNÄYTTELY

Nyt keväällä ulkona voi nähdä kaikenlaista kaunista ja mukavaa, mitä Jumala on luonut ja antanut lahjaksi meille ihmisille: kukkia, kasveja, eläimiä ja vaikka mitä mukavaa! Ota esille paperia ja kynät tai vesivärit. Piirrä mitä mukavia kevät asioita näet ulkona tai mitä asioita sinusta on mukava tehdä keväällä! Jos haluat, lähetä piirrustuksestasi kuva tänne kerhoon! Lähetä kuva perhetyön puhelinnumeroon 0400-541319 teksiviestinä tai WhatsApp-viestinä. Liitä mukaan viestiin vanhemman lupa piirrustuksen julkaisemiseen. Teemme tänne nettiperhe- ja päiväkerhoon lasten piirrustusnäyttelyn, jossa julkaisemme lasten piirrustukset. Piirrustukset ovat esillä 11.6. asti. Halutessasi voit kirjoittaa piirrustukseen etunimesi. Voitte järjestää myös kotona oman perheen oman piirrustusnäyttelyn!

PYÖRÄILYHAASTE

Lähdetään pyöräretkelle! Pyöräilkää yhdessä kirkolle tai seurakuntatalolle ja bongatkaa nalle ikkunasta!

Iin seurakunnassa nalleja on ikkunoissa Iin seurakuntatalolla ( Puistotie 3), Iin kirkossa, Kuivaniemen kirkossa ( Kirkonkyläntie 105), Väli-Olhavan seurakuntatalolla ( Oijärventie 661) ja Oijärven kyläkirkolla ( Lamminperäntie 710).

Pyöräilemällä teille sopivana ajankohtana kirkolle tai seurakuntatalolle osallistutte piispanpyöräilyyn, joka järjestetään näin perheiden omatoimi-pyöräretkinä. Piispanpyöräilytapahtumaan liittyen voitte halutessanne ottaa kuvan tai videon pyöräretkeltänne ja jakaa sen piispanpyöräilyn sosiaalisen median kanavissa, osallistua kilometrikisaan tai lahjoittaa suvivirren sunnuntain kolehtiin. Lisätietoa Iin seurakunnan nettisivut: tapahtumat tai www.oulunhiippakunta.fi/piispanpyöräily.

Piispanpyöräily- tapahtuman ajankohta on 11.5.-30.6., mutta nallet ovat seurakuntatalojen ja kirkkojen ikkunoissa elokuun loppuun asti. Kesän aikanakin voi tehdä pyöräretkiä bongaamaan nalleja!

Jos seurakuntatalolle tai kirkolle on kodistanne liian pitkä pyöräilymatka, tehkää pyöräretki tai kävelyretki oman kodin lähellä!

Mukavia kevätretkiä!

VINKKEJÄ JA IDEOITA

Jos lapsesi pitää satujen kuuntelemisesta, voit ladata tabletillesi tai puhelimellesi sovelluksen Lukulumo. Lukulumo -sovellus on koronan takia ilmainen kaikille. Siellä on yli sata luettua lastenkirjaa kuvituksineen. Käyttäjätunnus: lukulumokoti. Salasana: 987654321.

Osoitteesta www.lastenkirkko.fi löytyy erityisesti 3-8 -vuotiaille suunnattua materiaalia. voitte vierailla virtuaalikirkossa, pelailla Päkän ja Pulmun tai Tutkimuspartion kanssa. Kannattaa käydä tutustumassa.

Sivulla www.leikkipankki.fi on ohjeita moneen eri leikkiin. Leikkikää yhdessä lastenne kanssa ja viettäkää mukavia kotipäiviä.

Lasten Raamattusovellus on mobiililaitteilla toimiva Lasten Raamattu. Sovelluksessa on 40 eri Raamatun kertomusta, jotka voi joko lukea tai kuunnella. Sovelluksessa on värikkäästi kuvitetut kertomukset, kosketusnäytöllä liikuteltavia hahmoja, kivoja tehtäviä ja sanomaa kertaavia kysymyksiä. Lasten Raamattusovellus on suunnattu noin 4-8- vuotiaille, sen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista tai osoitteessa bible.com/lapset. (Suomessa kertomukset kääntänyt ja toimittanut Raamatunlukijain Liitto). Voitte kokeilla Lasten Raamattusovellusta. Kannattaa myös lukea lapsille Lasten Raamatun kertomuksia kotona, yhteiset lukuhetket ovat tärkeitä!

Kevätkuva
LASTEN PIIRRUSTUSNÄYTTELY
Askarteluna on maitopurkista tehty talo.