Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräykseen liittyvät tilaisuudet 2018

Seuraa listaa joka päivittyy tilaisuuksien varmistumisen myötä. Tämä ei ole lopullinen lista tapahtumista.

• ti 20.2. Yhteisvastuu bingo Iin seurakuntatalolla klo 18
  • ma 26.2. Yhdessä tekemisen ilta Iin seurakuntasalissa klo 18
  • ti 27.2. Yhteisvastuuilta Helvi Ruotsalaisella klo 18
  • la 3.3. Yhteisvastuutapahtuma Iin Kärkkäisellä klo 10-16
  • ke 14.3. Yhteisvastuuhiihto Illinsaaren hiihtomajalla klo 18
  • su 18.3. Hiihtokirkko Vatungissa klo 12
  • su 18.3. Laulutilaisuus Väli-Olhavan seurakuntatalolla klo 13
  • to 22.3. Lauluilta Asemalla, Saukkolanmajalla klo 18
  • su 22.4. Kylämessu Luola-Aavan Kylätuvalla klo 13
  • to 26.4. Lauluilta Iin seurakuntatalolla klo 18
  • su 29.4. Laulutilaisuus Oijärven kyläkirkolla messun jälkeen klo 12
  • la 19.5. perhetapahtuma Iin seurakuntatalolla klo 12-14

Yhteisvastuun arpapalkintoja voitte tiedustella
Sanna Karppiselta p. 040 7376 955 (paikalla Iissä sopimuksesta) tai Helka Tapio p. 040 742 4651 paikalla arkisin ma-pe klo 9-15.

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuu 2018

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi.

Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Diakoniarahastosta myönnetään noin 2 000–4 000 euron suuruisia kertaluontoisia avustuksia seurakuntien diakoniatyön kautta esimerkiksi välttämättömiin hankintoihin tai talouden tasapainottamiseen sairauden, pitkittyneen työttömyyden tai yllättävän elämäntilanteen vuoksi kohtuuttomiin vaikeuksiin joutuneille ihmisille. Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

(lähde: http://www.yhteisvastuu.fi)