Sukututkimus

Mistä aloitan sukututkimuksen?

Aloita tutustumalla esimerkiksi Suomen sukututkimusseuran tai Suomen Sukuhistoriallinen Yhdistys ry:n verkkosivuihin tai muihin sukututkimukseen liittyviin verkkosivuihin.

Iin seurakunnan nykyiset ja entiset alueet

• Jakkukylä on liittynyt osaksi Iin seurakuntaa 1.1.2018 osakuntaliitoksen yhteydessä
  • Kuivaniemen seurakunta on liittynyt osaksi Iin seurakuntaa 1.1.2007 alkaen kuntaliitoksen yhteydessä.
  • Yli-Iin seurakunta on kuulunut Iin seurakuntaan vuoteen 1931 saakka. Se kattaa Tannikylän, Karjalankylän ja Pirttitörmän eli Jakkukylän alueet. Nykyisin se on osa Oulujoen seurakuntaa Oulussa.
  • Oijärvi on kuulunut Iin seurakuntaan vuoteen 1921 saakka, jolloin se liitettiin osaksi Kuivaniemen seurakuntaa.

Iin seurakunnan arkisto

Iin seurakunnalla on kirkonkirjoja vuodesta 1870 alkaen. Iin seurakunnan vanhat kirkonkirjat, vuoteen 1869 saakka, on siirretty maakunta-arkistoon Ouluun ja niitä voi jokainen tutkia netissä maksutta arkistolaitoksen digitaaliarkistossa.

Kenestä voi tilata sukututkimuksen?

Tietoja elossa olevista henkilöistä on hyvä ensisijaisesti pyytää heiltä itseltään. Näin voidaan varmistua tietojen oikeellisuudesta ja siitä, ettei ko. henkilö halua käyttää hänelle henkilötietolain 30 § pykälässä annettua oikeutta kieltää omien tietojensa käyttämistä sukututkimuksessa.

TILAUS

Tilaus tehdään aina kirjallisesti esim.

• sukututkijoilta vaaditaan rekisteriseloste. Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilta löytyy lomakkeet ja täyttöohjeet rekisteriselosteen laatimista varten.
  • kirjeellä osoitteeseen Iin seurakunta, kirkkoherranvirasto, Puistotie 3, 91100 Ii
  • tulosta sukututkimustilauslomake, joka käy kaikissa Suomen ev.lut. seurakunnissa ja lähetä se postitse tai tuo se kirkkoherranvirastoon.

1.3.2010 voimaan tulleen lain mukaan (laki väestötietojärjestelmästä ja väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista (661/2009) kirjataan tilauksen yhteydessä todistuksen käyttötarkoitus, kenestä/keistä todistus tehdään, tilauspäivämäärä ja todistuksen toimituspäivämäärä, tilaajan nimi- ja yhteystiedot.

Hinnasto (klikkaa tästä)

Aikataulu

Sukututkimukset tehdään niiden saapumisjärjestyksessä työtilanteen mukaan. Todistus valmistuu viimeistään 2 kk:n kuluttua tilauksen saapumisesta. Yhdelle todistukselle merkitään vain kaksi sukupolvea. Mikäli viitehenkilöistä halutaan nimi-, syntymäaika- ja mahdollisen kuolintiedon lisäksi muita tietoja, hänestä on täytettävä eri tilauslomake.