Vaalit

Seurakuntavaalit pidetään joka neljäs vuosi marraskuussa. Seuraavat seurakuntavaalit pidetään vuonna 2018. Vaaleissa voivat äänestää kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet. Vaaleilla valitaan kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet. Kirkkovaltuustoon ei voida valita saman seurakunnan päätoimista työntekijää.

Ehdokkaat

Ehdolle asettuvan tulee olla täysi-ikäinen, konfirmoitu kirkon jäsen. Valitsijayhdistys kokoaa ehdokaslistan. Valitsijayhdistyksessä täytyy olla vähintään kymmenen seurakunnan äänioikeutettua jäsentä, jotta ehdokaslista on lainvoimainen.

(lähde evl.fi)

www.seurakuntavaalit.fi -sivusto aukeaa 1.3.2018. Sivusto on tarkoitettu yleisölle ja sisältää faktatietoa seurakuntavaaleista sekä ehdokasasettuluvaiheen sisältöjä.